Telefon neden yavaş şarj olur? Cep telefonu kullanıcılarının bir süre sonra karşılaştıkları problemler arasında bulunuyor. Bu problem can sıkıcı olsa da düzeltebilmek için yapılacak bazı önemli başlıklar var. Aşağıda bahsedeceğimiz bu başlıklar telefon neden geç şarj olur? Sorusunun yanıtını ortadan kaldırabilecektir.
Akıllı telefon piyasasının sürekli gelişiyor olması cep telefonlarına yüklenen özelliklerin daha fazla olmasına imkan sağlarken cihazların daha küçültülmüş ya da inceltilmiş olması da batarya performansını ister istemez gündeme getiriyor.
Akıllı cihazların tamamı batarya konusunda bir yarış içerisinde. Her marka en uzun batarya ömrüne sahip olmaya çalışırken Apple bunu şu an en iyi yapan firma konumunda.
İçerik
Telefon Neden Yavaş Şarj Olur ? Çözüm Önerileri
Telefonunuzun yavaş şarj olması konusunda çözüm arayışınız var ve ” telefon neden yavaş şarj olur ” sorusuna cevap arıyorsanız, aşağıdaki cevaplarımıza bir göz atın.
Orijinal Şarj Aleti Kullanmamak
Cep telefonları satın alınırken yanlarında orijinal şarj aletleriyle verilir. Kullanıcılar kötü kullanım neticesinde telefon yanında gelen kabloya zarar verdiğinde dikkat etmeden sahte şarj aleti satın alırlar. Dolayısıyla sahte olan bir kablo ya da şarj cihazı telefonda başka sorunlar yaşanmasına neden olacaktır. Yeni bir şarj cihazı satın alırken muhakkak lisanslı bir ürün almanızı tavsiye ederiz. Lisanslı ürünler daima cihaz dostudur. Cihazınızın şarj entegresine zarar vermez ve güvenilir bir şekilde dolum yaptırırlar.
Bataryada Problem Olabilir
Telefon yavaş şarj oluyor probleminin nedenlerinden bir tanesi de batarya da problemin olmasıdır. Yukarıda bahsettiğimiz şarj cihazı ve kabloda sorun bulunmuyorsa bataryadan kaynaklı problem yaşıyor olabilirsiniz. Bataryalar belli kullanım ömrüne sahiptir. Eğer telefonunuz eski model ise bu durumda bataryanız yavaş şarj olabilir ya da erkenden bitebilir. Ayrıca şişme yapan piller eskisi gibi hızlı şarj olmamakla beraber geç dolar, hızlı biter.
Şarj Portunda Sorun Olabilir
Telefonları şarj etmek için üzerinde bulunan portlar kullanılır. Bu portlar zamanla yıpranır ya da tozlanır. Eğer telefonun USB yuvasından kaynaklı bir sorun varsa bu telefonun yavaş şarj olmasına neden olacaktır. Böyle bir sorunla karşılaştığınızda şarj yuvasını pamukla veya iğnenin ucuyla sağa sola çekerek dikkatlice temizleyebilirsiniz, ancak temizlerken bastırmamaya ve hassas hareket etmeye dikkat etmelisiniz. Cihazınızı şarja taktığınızda kablo tam oturmuyorsa bu içerisinin kirli ve tozlu olduğu anlamına gelir.
Şarj Entegresinde sorun olabilir
Cep telefonlarında oluşan şarj problemlerinin başında genelde Şarj soketinin kırılması, Şarj soketine sıvı teması, şarj aletinin kalitesiz olmasından kaynaklıdır. Tabi ki bunların sonucunda da şarj sistemini tümüyle kontrol eden şarj entegresinde de arıza olabilir. Şarj entegresi arızası özellikle ucuz kalitesiz şarj cihazı ve powerbank gibi ürünler kullanıldığında arıza yapar. Ayrıca Cihaz şarjda iken telefon ile oyun oynamak ve çok ısınacak uygulamaları kullanmakta entegrenin arızalanmasına yol açmaktadır.
Arka Plan Uygulamaları Çalışıyor Olabilir
Cep telefonuna yüklediğiniz uygulamalar hayatınızı kolaylaştırıyor olsa da cep telefonuna fazla yük bindirebilir. Bazı uygulamalar siz kapatsanız bile arka planda çalışmaya devam edecektir. Yüksek güç tüketen uygulamalar telefon neden geç şarj olur? Sorusunun yanıtı olabilir. Ayarlar menüsünden pil kategorisine ve pil kullanımına bakarak bu uygulamaları kapatabilirsiniz.
Güncellemelere Dikkat Edin
Güncellemeler telefonu daha güvenli hale getirmek için yapılır. Bazı güncellemeler ise hatayı düzeltirken başka hatalara neden olabilir. Yeni güncellediğiniz bir telefonda bu sorunu yaşıyorsanız muhtemelen sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.
Telefon neden yavaş şarj olur? Sorusunun yanıtı ayrıntılı bir şekilde verilmiştir. Eğer sizde telefonunuzun geç şarj olmasından şikayetçiyseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Hizmet verdiğimiz telefon markaları:
iPhone Tamiri
Samsung Telefon Tamiri
Xiaomi Tamiri
Huawei Tamiri
Oppo Tamiri
Daha fazla bilgilendirici içerik için Tamirburada Blog sayfamıza gözatabilirsiniz.