Google’da Gör

Müşteri Memnuniyeti! Google’da Gör

Telefon Bataryası Neden Şişer ?

Telefon Bataryası Neden Şişer

Telefon bataryası neden şişer ? kimse şişmiş bir bataryası olan telefonu yanında taşımak istemez. Aslında bu durumu ortaya çıkaran pek çok neden vardır. Batarya şişmesini tetikleyen faktörleri bilmek, sizi bu sorunla karşı karşıya kalmaktan kurtaracaktır. Telefon bataryasının yanlış kullanımı şişmeyi tetikleyen en temel faktörlerden biridir. 

Cihazınızın bataryası şiştiği zaman bunu kolaylıkla fark edebilirsiniz. Özellikle de bataryası çıkan telefonlarda bunu anlamak çok daha kolaydır. Cihazın arka kısmına elinizi sürdüğünüz zaman bir şişme olabilir hatta bazı durumlarda telefonunuzun ekranını bile kasadan ayırabilir.  

Akıllı Telefon Bataryası Neden Şişer

Akıllı telefon bataryası şişmesine neden olan durumlar şunlardır:

  • Telefonu uzun süre şarj etmek, 
  • Cihazın sıvı teması olması halinde oluşan kısa devre kaynaklı,
  • Şarj entegresi kısa devre olması , bataryada şişme ortaya çıkabilir,
  • Elektrik kesilmesi halinde cihazı hala şarjda bırakmak,
  • Yan sanayi şarj aleti ya da düşük kaliteli batarya kullanmak,
  • Telefonun çok fazla ısınması halinde kullanmaya devam etmek,
  • Çok soğuk veya çok sıcak bir ortamda cihazı şarja takmak,
  • Oyun ve vb. uygulamalar açıkken telefonu  şarja takmak,    

Bu gibi nedenler akıllı telefon bataryasının kısa zamanda şişmesine yol açabilir. Batarya şişmesi tehlikeli bir durumdur. Şişme durumu meydana geldiği zaman o bataryanın kullanılmaya devam edilmemesi gerekir. Aksi halde batarya patlaması oluşabilir. Bu durumda maddi zararınız daha büyük olurken canınıza zarar da gelebilir. 

Akıllı telefonlar çok kısa sürede ısınma gösterir. Bu ısınma, bataryanın kızması olarak adlandırılır. Batarya kızdığı zaman kullanıma devam etmemek önemlidir. Aksi halde akılı telefon bataryasının kısa zamanda şişme yapması muhtemeldir. Bunun yanı sıra cihazınız şarjda iken çok fazla elinize almayın. Cihaz şarjda iken kapalı olması, batarya şişmesine engel olan en etkili faktördür.

Şişen Batarya Patlar Mı? Ne Yapılmalı?

Telefon bataryası neden şişer ? sorusunun yanında endişe edilen bir başka konu da; şişen batarya patlar mı? olarak karşımıza çıkıyor. 

Bataryalar, belli bir dereceye kadar şişme gösterir. Bu şişme durumunda bile kullanım devam ederse bataryanın patlaması kaçınılmaz olur. Şişen bataryayı kullanmaya devam etmek son derece tehlikelidir. Bu yüzden bataryanız şiştiği zaman ne yapmanız gerektiğini iyi bilmelisiniz. 

Bataryadaki şişliği fark ettiğiniz zaman tecrübeli ve uzman bir teknisyenden yardım almanız gerekiyor. Kendi başınıza müdahale yapmanız, bataryanın patlamasına ya da cihazınıza bir zarar gelmesine neden olabilir. 

Bataryanız şiştiğinde bunlara dikkat etmelisiniz;

  • Bataryanızı kendi imkanlarınız dahilinde sökmeye çalışmayın,
  • Tek başınızda müdahalelerde bulunmayın, 
  • Cihazı bu şekilde kullanmaya devam etmeyin, 

Şişmiş bir batarya patlamaya hazır bir bomba gibidir. Her an patlama meydana gelebilir. Bu durumda telefonunuza zarar gelebileceği gibi sağlığınıza da zarar gelmesi kaçınılmaz olur.

Bu gibi durumlarda bizimle iletişime geçin size zarar gelmemesi adına ücretsiz rehberlik edebiliriz. 


Bu içerikler ilgi çekiyor:
Sim Kart Şifre Kaldırma
Telefonun Sesi Kendiliğinden Kısılıyor
Ekran Koruyucu Nasıl Çıkarılır


Şişmiş Batarya Nasıl Anlaşılır ?

Akıllı telefonlarda şişmiş batarya nasıl anlaşılır?  sorusunun cevabı olarak ise genel olarak; 

  • Şişmiş bataryanın baskı ile ekranı dışa doğru kaldırması,
  • Kasa ve arka  kapağın  baskı sonucunda dışa doğru çıkıntı oluşturması,
  • Ayrıca cihazınızın aşırı derecede ısınması bataryanızın şişmesinin sinyali olabilir.

Akıllı telefonlarınızın ayarlar kısmında pil sağlığındaki değerleri kontrol ederek pilin arıza verip vermediğini de muhakkak kontrol etmelisiniz. 

Pil servis uyarısı veriyorsa muhakkak önlem alınmalıdır. Alanında uzman bir teknik serviste orjinal yada lisanslı batarya tercih ederek bataryanız eski performansına ulaşmış olacaktır. 

Şişmiş Batarya Nereye Atılır?

Bazı insanlar şişmiş telefon bataryasını dikkate almadan kullanıma devam ederler. Ancak uzmanlar, şişmiş bir bataryanın kesinlikle kullanılmaması gerektiğini söylerler. 

Elinizde şişmiş bir batarya var ise mutlaka geri dönüşüme göndermeniz gerekir. Bunun için atık pil toplama kutularını kullanabilirsiniz. Özellikle de toplu alanlarda bu kutuları rahatlıkla bulabilirsiniz. 

Belediyelerin atık pil koordinasyon bölümlerini arayarak  bu konuda bilgi alabilirsiniz. Evinizde ve işyerinizde belli miktara kadar olan atık bataryalarınızı ilgili birimleri arayarak almalarını isteyebilirsiniz.

Şişmiş bataryayı kesinlikle çöpe ya da doğaya atmayın. Ayrıca çocukların ya da hayvanların erişebilecekleri bir yere de bırakmayın. Şişmiş bataryaların gideceği en doğru yer geri dönüşümdür. 

Aksi halde hem doğaya hem de insanlara büyük zarar vermiş olursunuz. Bu konuda bilinçli hareket etmek son derece önemlidir. Şişmiş bataryalar kullanılmasa bile patlama yapabilir. 

Telefon bataryası neden şişer ? konusunu ele andığımız bu yazımızda bilgilerimizi paylaştık. Tamirburada olarak atık piller konusunu sosyal bir sorumluluk olarak görüyor buna göre hareket ediyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsAppŞimdi Ara